POZNAJMY SIĘ

Esbelta Studio Odchudzania

Jeśli Twoim problemem jest nadwaga,  nie możesz już patrzeć na fałdki, oponki i cellulit, nie masz siły i ochoty do życia, jesteś we właściwym miejscu.

Kompleksowo planujemy cały proces odchudzania zaczynając od diety, poprzez zabiegi wspomagające kształtowanie sylwetki.

Urządzenia spełniają najwyższe normy jakości i bezpieczeństwa potwierdzone certyfikatami medycznymi.

 

Sylwia Hyćko-Motyka

Specjalista ds. żywienia, Instruktor odnowy biologicznej

DSC_0004

Dietetyka to moja pasja jak i praca zawodowa. Nic nie cieszy bardziej jak efekt pracy, która zmienia wygląd na lepsze, a tym samym dowartościowuje i pomaga uwierzyć w siebie.


Jestem absolwentką medycznego studium o kierunku Promocja zdrowia,  specjalizacja Doradztwo Żywieniowe i Dietetyczne oraz studiów Ochrona Środowiska na  Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym.

Instruktor Odnowy Biologicznej PAKiS.

Członek Polskiego i Europejskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością PTBO i EASO

Członek Polskiej Akademii Zdrowia

Członek Polskiego Instytutu Sportu i Kadr Sportowych

Dietetyk Stowarzyszenia Osób Chorych na Celiakię

Od 2014 roku czynnie uczestniczę w szkoleniach z zakresu dietetyki, leczenia nadwagi i otyłości, promocji zdrowia oraz odnowy biologicznej.

Ukończone szkolenia, wykłady:

• Żywienie w chorobach tarczycy
• Żywienie we wspomaganiu leczenia niepłodności oraz zaburzeniach hormonalnych u kobiet (PCOS – zespół policystycznych jajników, insulinooporność, niepłodność pierwotna i wtórna, problemy z miesiączkowaniem, menopauza, endometrioza)
• Żywienie w celiakii
• Psychologia żywienia
• Zastosowanie żywności funkcjonalnej w dietetycznym leczeniu chorób
• Alergie i nietolerancje pokarmowe – zdrowe jelito
• Suplementy diety jako alternatywa dla farmakoterapii
• Zapobieganie chorobom nowotworowym
• Bioetyka

Jestem przeszkolona z zakresu interpretacji wyników badań laboratoryjnych (parametry biochemiczne, morfologiczne, mocz, wpływ leków na wyniki badań) / Wyższa Szkoła Rehabilitacji w Warszawie 2016r.

 


Uwielbiam kuchnię śródziemnomorską. Miałam okazję ją smakować mieszkając na Majorce.

Dlaczego wśród tubylców nie zauważysz osób otyłych a umieralność z powodu chorób serca jest tam 4 razy niższa niż w Polsce?

Odpowiedź jest w …docenianiu prostego życia, braku pośpiechu i prostych składnikach, które dała ziemia.

Mam nadzieję, że poczujecie choć trochę ten śródziemnomorski klimat w moich dietach, który przeplata się z kuchnią polską … gdzie królują pomidory, migdały, pomarańcze, oliwa, chilli i wino.

Jestem też przeciwniczką „diet cud”, głodówek, diet internetowych oraz dziwnych wymysłów. Zamiast tego wolę stawiać na racjonalne odżywianie, dobre składniki i lepszą jakość paliwa, które dostarczam swojemu organizmowi.

Tak więc zapraszam Was do mojego stołu!

 


Agnieszka Kaczmarek

kosmetolog, absolwentka PUM

 


Znajdź nas!

Znajdź nas na Facebooku